23. elo, 2017

Turun Tienoo 21.8.2017

Ruskon pesisjunnuilla kiireinen viikko

Ruskon Pallon pesiksestä pelaavat piirin myllytyssarjassa sekä E-junnut että pienemmät G/F -juniorit.  Isompien E-poikien vastustajana oli viime viikolla Paimion Pesiksen joukkue. Paimio on varsin uusi tuttavuus sarjatoiminnassa. On hienoa, että piirin alueelle tulee uusia seuroja ja sitä myötä joukkueita. Paimio oli vastustajana erittäin miellyttävä - huutoa ja turhaa mailan puristusta ei kentällä nähty. Ruskon kokeneempi joukkue korjasi puhtaan 2-0 voiton (jaksot Ruskolle 13-7 ja 10-2). Vaikka luvut ovat selvät kotijoukkueelle, olivat paimiolaiset pari kertaa yllättää. Kotijoukkue sai ensimmäisessä sisävuorossa seitsemän juoksua, ja sen jälkeen ruskolaiset ajattelivat pelin olevan selvä. Ruskon ulkokenttä alkoi liikkua laiskemmin ja palautuspallot syöttäjälle menivät usein kotipesän yli. Onneksi uusi aita on sen verran korkea, että enää ei tarvitse kahlata pellon reunan syvässä ojassa. Pelinjohtaja Kristian Lintala saikin pelaajat pian ruotuun, ja entinen hurtti pelimeininki palasi. Ruskolaisten ryhtiliikkeen kärjessä olivat Lauri Nikulainen ja Jona Malmi, jotka yhdessä paukuttivat yli puolet joukkueensa juoksuista. Jussi Pyysalo pelaa eleettömästi, mutta hänellä on ulkopelissä erinomainen pelisilmä. Jussi onkin pomminvarma varmistaja: kun maapallot ohittelevat etukentän pelaajia, on Jussi aina paikalla noukkimassa muilta karanneita palloja. Jona Malmi palkittiin ansaitusti ruskolaisten parhaana, tsemppipalkinnon pokkasi  Elmeri Rastas.

Sunnuntaina pelattiin Ruskolla nuorempien G/F -junnujen myllytysarjan osaturnaus, johon osallistuivat kotijoukkueen lisäksi Merimaskun ja Pöytyän joukkueet. Turnaukset jatkuvat tulevina viikonvaihteina. Rusko aloitti pelinsä Pöytyän kovan pesispitäjän joukkuetta vastaan. Ruskolaiset pelasivat ennakkoluulottomasti voittamalla 2-0 (jaksot 19-3 ja 5-4). Ruskon voitto perustui paljolti syöttäjän Verneri "Verkku"  Laihon syöttöihin. Liekö Verkku katsellut isosiskonsa Elviiran syöttötouhuja ja saanut tartunnan korkeisiin tolppiin. Ne ovat kovaa valuuttaa junnupeleissä. Eero Nikulainen,  Eemeli Saari, Justus Puottula ja Verkku Laiho olivat vahvoja lyöntipelissä. Joukkueen kapteeni Antero Mattila hoiti myös leiviskänsä mallikkaasti  tuomalla neljä juoksua, myös Juho Kuovinen onnistui kotiutuksissa. Molla Hämäläinen ratkaisi toisen jakson voiton lyömällä Eero Nikulaisen kotiin. Molla palkittiinkin Eemeli Saaren ohella joukkuueensa parhaana.

Toisessa ottelussa Merimaskua vastaan ruskolaisilta oli jo hieman puhti pois ja tappio tuli tiukan väännön jälkeen 2-0. Osasyynsä oli ehkä silläkin, että Verkku Laiholle tuli muita menoja, ja hän ei päässyt syöttämään. Toisaalta Merimasku pelasi hyvää pesäpalloa, joten  kaikki kunnia reippaille voittajille. Merimaskulla oli todellinen voittoputki päällä, sillä joukkue voitti myös Pöytyän.

Viime aikoina Varsinais-Suomen pesistoiminta on selvästi piristynyt. Uusia joukkueita on ilmestynyt, ja entisetkin ovat pysyneet hyvin mukana. Pelaajia ei kuitenkaan ole joukkueissa liikaa. Jos arvoisten lukijoiden  kotinurkissa pyörii lapsia, joiden harrastustoiminta hakee paikkaansa, niin sitten vain vanhemmat ottamaan yhteyttä lähimpään pesiseuraan. 

 

Kuvateksti:

Ruskon parhaana F-junnujen pelissä palkittiin Jona Malmi.  Palkintoa jakaa Maukka Kiviluoto ja tilannetta seuraa ottelun hyvin tuomaroinut Antti Ikonen